POCTEFA
El projecte ROMTUR assumeix el repte de posar en valor, mitjançant eines digitals innovadores, 55 monuments romànics poc coneguts de les regions orientals del Pirineu amb l'objectiu de dinamitzar zones turísticament poc promogudes i convertir-les en destinacions atractives per a contribuir al seu desenvolupament socioeconòmic sostenible.
Bioplast és un projecte de R +D + I iniciat el gener de 2018 amb durada fins a finals de desembre 2020, amb un pressupost de 1,4 millions d'euros, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER) a través del Programa Interreg VA Espanya - França - Andorra (POCTEFA 2014 - 2020).
L'objectiu general d'OUTBIOTICS és eliminar o reduir considerablement els antibiòtics en aigües del territori POCTEFA, mitjançant el desenvolupament de tecnologies innovadores basades en nano i micro-materials inerts que previnguin i corregeixin la seva emissió en el medi ambient.
aCCeSS, a Crossborder Cooperation for Smart Specialisation, és un projecte europeu del programa Interreg Poctefa (2014-2020) amb l'objectiu de promoure la transferència de coneixement i tecnologia de les universitats a les PIME del territori transfronterer per millorar el seu potencial d'innovació.
LLL-TRANSVERSALIS és un projecte desenvolupat dins del marc del programa Interreg POCTEFA 2014-2020 (Programa de Cooperació territorial Espanya - França - Andorra) gràcies a la col·laboració de 9 socis, els quals constitueixen una xarxa transfronterera, l'objectiu de la qual és harmonitzar i reforçar les pràctiques de la Formació Continua al Llarg de la Vida, amb la finalitat de respondre a les necessitats dels territoris implicats.
L'1 de desembre de 2015, la UNESCO va incorporar a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus, 63 poblacions d’Andorra (3), Espanya (17) i França (34). PROMETHEUS EFA309/19 sorgeix arran d’aquest reconeixement i pretén capitalitzar-lo mitjançant la innovació transfronterera realitzada a les universitats i els centres d’investigació. El projecte desenvoluparà una estratègia conjunta en l’àmbit de les ciències socials, que potenciï el patrimoni comú dels tres estats i faciliti la tasca de les empreses i associacions culturals del territori.
El projecte RETSASO respon al repte de desenvolupar la interculturalitat en la intervenció sanitària i social a l'àrea transfronterera dels Pirineus per a la difusió de bones pràctiques, l'adquisició d'una perspectiva reflexiva sobre els models d'intervenció, el progrés en l'acompanyament de les persones i el treball col·laboratiu. L'objectiu principal és l'establiment d'una xarxa transfronterera d'actors de la intervenció sanitària i social a través de la creació d'una plataforma col·laborativa de treball i d'una oferta transfronterera de formació en línia.