Ajuts a projectes de recerca sobre malalties respiratòries (La Marató de TV3)

Informació de l'esdeveniment
Web:
Ajuts a projectes de recerca sobre malalties respiratòries (La Marató de TV3)
Inici:
 | 
Finalització:
 | 
Logo-La-Marato
La Fundació La Marató de TV3 obre el termini per a la presentació de projectes de recerca científica d'excel·lència sobre malalties respiratòries, que seran finançats amb les donacions obtingudes a La Marató 2024.
 
Les malalties respiratòries són les que afecten els pulmons, les vies aèries i el conjunt d'òrgans i teixits necessaris per a la respiració, la funció de la qual és el subministrament de l'oxigen, necessari per al metabolisme cel·lular i l'eliminació del diòxid de carboni resultant d'aquest metabolisme.

Segons la comunitat científica, la pol·lució, les partícules contaminants atmosfèriques i el tabac estan entre les principals causes que provoquen aquestes patologies, però també n'hi ha de causa infecciosa (bacteris, virus, fongs), immunitària i amb component genètic. Poden afectar tothom, i es donen en totes les edats de la vida, amb una alta incidència en la infància i en la gent gran. Al món són una important causa de mort en infants de menys de cinc anys. 
 
Catalunya és capdavantera mundial en recerca pneumològica. La investigació en aquest àmbit de la salut té el repte d'aconseguir els mecanismes adients per ampliar el  seu coneixement i reduir la incidència i la mortalitat del conjunt de les malalties respiratòries en la societat. Per això, a través del finançament de La Marató es podrà millorar la prevenció, el diagnòstic precoç, el tractament adequat i la rehabilitació. La incorporació de la telemedicina i la telemonitorització en el seguiment dels pacients; trobar nous biomarcadors i dianes terapèutiques; el desenvolupament d'anticossos monoclonals per al tractament de les al·lèrgies respiratòries o el càncer de pulmó; l'increment de la innovació tecnològica i la implementació de cribratges preventius en aquest àmbit són algunes de les àrees de la recerca que se'n veuran beneficiades.

Activitats R+D+I

    Actualment no hi ha informació